Reeboknootjes met peperkoek - Patrick Meirsman

4
Ingrediënten
  • 600 g reebok (nootjes van 150 g per persoon)
  • 2 sneetjes peperkoek
  • 200 g wortelen
  • 50 g aardappelen
  • 1 vel brik deeg
  • Enkele spruitjes
  • Zout, peper, muskaatnoot, boter
  • Wildfond
  • 200 g braambessen (1 bakje)
  • 4 cl braambessenlikeur
  • Graanmosterd

     
Bereidingswijze

Rooster de twee sneden peperkoek en snijd ze in twee.
Maak decoratieve cirkels met het brik deeg (1 per persoon) door het deeg rond cirkels te plaatsen en enkele seconden in een warme oven van 200°C te laten kleuren. Hou ze apart.
Kook de wortelen en de aardappelen in gezouten water. Pureer ze als ze gekookt zijn in een roerzeef en voeg er zout, peper, muskaatnoot en boter aan toe tot je een smeuïge puree krijgt.
Kook de spruitjes en hou ze apart.
Maak een saus door de wildfond in te koken. Om de saus beter te binden voeg je er de puree van braambessen aan toe (zowel kant-en-klaar gekocht als zelf gemaakt). Werk deze verder af met de braambessenlikeur en de graanmosterd.
Bak de reeboknootjes in boter.

Afwerking
Leg op de krokante cirkel van brik deeg een sneetje peperkoek, leg er een reeboknootje op. Leg er de wortelpuree, de wildsaus met braambessen naast. Voeg er als versiering enkele blaadjes van de spruitjes aan toe.