2
Ingrediënten
- 2 peren
- +/- 8 morieljes, diepgevroren of gedroogd
- een plak bladerdeeg
- 200 g spinazie
- 1 snede eendenlever van ongeveer 50 g
- 1 verse truffel van ongeveer 20 g
- 1 gekonfijte bout van een parelhoen
- 1 wortel
- 1 ui
- 1 lookteentje
- een beetje gevogeltefond
- 1 duif van ongeveer 450 g
- 1 dl room
- 2 eidooiers
- Een beetje suiker
- 50 cl rode wijn
- 150 g boter
Bereidingswijze
- Versnijd de duif en houd de borsten apart. Verwijder voorzichtig het vel.
- Bak de duivenborsten heel kort.
- Bak de snede eendenlever op dezelfde manier.
- Kook de spinaziebladeren.
- Verwijder het vlees van de parelhoenbout en mix het fijn.
- Kruid en meng er een beetje truffel onder. Voeg er de room aan toe en zet in de koelkast.
- Beleg het binnenste van een duivenborst met schijfjes truffel, leg er de snede eendenlever op, vervolgens opnieuw schijfjes truffel en leg er tot slot de resterende duivenborst op.
- Vul alle holten goed aan met de parelhoenvulling.
- Verpak het geheel met de spinaziebladeren.
- Snijd het bladerdeeg in 2 cirkels : 1 van 10 cm en 1 van 18 cm.
- Bestrijk de 2 cirkels met eidooier.
- Leg de bereiding op de cirkel van 10 cm en bedek met de cirkel van 18 cm.
- Verpak de duif met het bladerdeeg, druk goed aan met de handen en sluit de randen met een vork.
- Verwijder de overschot van het deeg met een mes.
- De voorbereiding van de duif is nu klaar !
- Snijd elke peer in de lengte in 3 en snijd ze in een mooie vorm.
- Bak ze in een pan met boter en een beetje suiker om ze te karamelliseren.
- Bak de morieljes in boter.
Voor de saus:
- Bak de duivenbouten, het karkas, de huid, de beenderen van de parelhoen. Bestrooi ze met bloem, voeg er de wortelen, de uien en de look aan toe.
- Bevochtig met de rode wijn. Laat inkoken en leng aan met de kalfsfond.
- Giet de saus door een fijne zeef en monteer met boter.
Bereiding van de duivenborsten:
- Verwarm de warme luchtoven voor op 230°C. Bak de duivenborsten 12 minuten. Laat ze 3 minuten rusten voor je ze netjes in het midden in de lengte doorsnijd.
- Afwerking
- Verdeel de ingrediënten harmonieus op de borden.