The Mastercooks of Belgium

Pladijs, geroosterd in de pan, broccoli, yoghurt met bruine boter - Matthieu Beudaert

Ingrediënten 
  • 2 pladijzen van 500
  • 1 broccoli
  • 100 g griekse yoghurt
  • 100 g hoeveboter
  • olijfolie, peper en grof zout
Bereidingswijze 

Fileer de pladijs maar laat het witte vel aan de filets. Leg de filets terug op elkaar. Bak de vis in een hete pan met een druppel olie op de witte velkant tot een mooi, goudbruine kleur. Haal de vis uit de pan en voeg klontjes boter toe. Laat de boter uitbruisen tot 'beurre noisette', of notenboter (bruine boter).

Laat deze boter afkoelen en vermeng wanneer de boter op kamertemperatuur is, met de griekse yoghurt tot een mooie, smeuige gladde massa.

Snij de buitenste kant van de broccoliroosjes af en verdeel de stengel in vier mooie stukken.

Vermaal de roosjes tot grof kruim in een keukenrobot en bak ze heel kort in olijfolie. Kruid met peper en zout.

Blancheer de steel kort (1 minuut) en grill daarna tot een mooi geroosterd patroon ontstaat. Kruid af met peper, zout en olijfolie.

Schik de vis op een bord met de griekse yoghurt en bruine boter. Leg de stengel van broccoli ernaast en werk af met kruim van broccoli.