The Mastercooks of Belgium

Coquille met bloemkool, haddock en kapucijnblad - Viki Geunes

Aantal personen 
1
Bereidingstijd 
30 minuten
Ingrediënten 
  • coquille
  • bloemkool
  • kapucijnblad
  • haddock (schelvis)
  • 500 g Geuze Mariage parfait van Boon
  • 100 g palatinose suiker
  • 50 g maltopoeder,
  • 55g ijsbereider
  • 15 g glicerine
  • 25 g bierazijn.
Bereidingswijze 

Dit noem ik een hartig voorgerecht vol energie. En ééntje met een groot aantal aparte smaaktoetsen. Zo heb ik licht gerookte haddock (schelvis) verwerkt in bloemkoolcrème. Daarnaast zorgt ook het kapucijnenblad, gereduceerd tot een zoet, pittige coulis, voor een pittig accent. Verder levert frisse sorbet van Boon geuze een leuke prikkel. Salade van gekookte kamutgranen brengt beet en gedroogde bloemkool die bewerkt is met sushi azijn en Japans zeewater levert een verrassend zilt accent op. De coquilles zijn als hoofdingrediënt tot slot licht gemarineerd met olijfolie en bierazijn.

Sorbet:

Mix 500 g Geuze Mariage parfait van Boon, 100 g palatinose suiker, 50 g maltopoeder, 55g ijsbereider, 15 g glicerine, 25 g bierazijn.

Vries de massa in en draai af met de pacojet.