Ravioli van fazant met witloof - Didier Galet

4
  • 2 fazanten
  • 2 eieren
  • 100 g harde bloem
  • 6 stronkjes witloof
  • 1 dl witte wijn
  • 4 dl gevogelteconsommé
  • 1,5 dl room
  • 100 g boter
  • 120 g bloem
Bereidingswijze

Ontbeen de fazanten. Hou de borsten apart.
Maak raviolideeg met : 1 ei, een snuifje zout, 100 g bloem. Rol het deeg uit, verdeel de vulling over het deeg en maak er kleine ravioli mee.
Voor de vulling van de ravioli : ontbeen de billen. Maal het vlees fijn. Kruid het gehakt met zout, peper, 1 eidooier per 220 g vlees. Voeg er een beetje fijngesneden witloof aan toe.
Bereid de saus door 5 fijngesneden stronkjes witloof in een pan aan te bakken. Maak de braadresten vervolgens los met 1 dl witte wijn. Voeg 4 dl gevogelteconsommé toe.
Laat 5 tot 10 minuten koken. Mix en meng er de 1,5 dl room onder.
Giet door een fijne zeef en bind met de gebonden boter (100 g boter/ 120 g bloem).
Kook de ravioli 3 minuten in kokend water.