- 2 aubergines
- 2 courgetten
- 3 lookteentjes
- ½ chilipeper
- 2 rode paprika’s
- 1 doos gepelde tomaten
- Zout, peper, tijm, rozemarijn
Ingrediënten voor de wijngaardslakjes
- 1 bokaal petit gris van Namen (Van de Escargotière de Warnant),
- 8 gepelde en uitgeholde baby-tomaten
- Look, fijngehakte bieslook
Snijd de aubergines, de courgetten en de paprika’s in brunoise. Bak ze vervolgens in olijfolie. Voeg er de look, tijm, fijngehakte chilipeper, zout en peper en tot slot de gepelde tomaten aan toe. Laat ongeveer 30 minuten op een zacht vuurtje sudderen.
Stoof de slakjes even aan in boter en doe ze bij de groenten. Voeg er gehakte look en de gehakte bieslook aan toe. Breng verder op smaak met zout en peper. Vul de baby-tomaten met de slakjes en wat groenten. Zet de gevulde tomaten in de oven en laat ze 5 minuten op 180°C garen.
Vul een keukenring met de ratatouille en leg op elke vorm een tomaat. Lepel er wat blanke botersaus en pesto bij.
Werk af met wat jonge sla.