Rabarber, verbena en framboos - Philippe Fauchet

4
Ingrediënten

Konfijt van rabarber en framboos:

  • 150 g jonge rabarber
  • 150 g framboos

Meringue van verbena :

  • 100 g eiwitten
  • 100 g kristalsuiker
  • 100 g poedersuiker
  • 20 verse verbenablaadjes
  • 1 snuifje zout

Rabarbersorbet :

  • 400 g rabarber
  • 150 g kristalsuiker
  • 1 gelatineblaadje
Bereidingswijze

Rabarber : maak een compote door de rabarber en de frambozen te koken.

Meringue met verbena : klop de eiwitten, de kristalsuiker en het snuifje zout tot je een stevige meringue krijgt. Meng 100 g poedersuiker met 20 verse verbenablaadjes en voeg dat mengsel bij de meringue. Strijk de meringue uit op een siliconenmat en droog 2 uur in een oven van 100°C.

Rabarbersorbet : mix de rauwe rabarber en de suiker, voeg een blaadje gelatine toe dat je eerst 10 minuten in koud water hebt geweekt en vervolgens opgelost in een scheutje kokend water. Draai er een sorbet van.

Afwerking

Leg een eetlepel van de rabarber-verbenacompote in het midden van een bord. Leg er vervolgens een kleine bol sorbet op. Garneer met stukjes meringue en enkele verbenablaadjes.