Sang Hoon Degeimbre valt in de prijzen bij de Grandes Tables du Monde

De ‘Association des Grandes Tables du Monde’ vereerde Sang Hoon Degeimbre met de ‘Prix du Restaurateur Etranger de l’Année’, de Prijs voor Buitenlandse chef van het jaar. Dat gebeurde tijdens het 62ste congres van de vereniging dat op 18 oktober laatstleden in Wenen werd georganiseerd. Met deze prijs kreeg Sang Hoon, eigenaar van l’Air du Temps in Liernu, Meesterkok van België met twee Michelin sterren, een internationale beloning voor de kwaliteit van zijn werk. Bovendien vormt de prijs een mijlpaal in zijn 20-jarige carrière.

De voorbije twee decennia bleef San, zoals hij gemeenzaam wordt genoemd, trouw aan zijn filosofie: het verdedigen van lokale seizoenproducten met als voorbeeld zijn eigen moestuin die 90% van de producten voor zijn eigen keuken produceert, en het evenwicht van zijn gerechten die zowel hedendaags, creatief en gedurfd zijn, als geraffineerd en delicaat. Met diezelfde filosofie creëerde hij Génération W, een vereniging van grote Waalse chefs. Daardoor werd hij niet alleen de woordvoerder van de producten en het werk van zijn lokale collega’s, maar ook een echte ambassadeur op niveau, en vanaf nu op wereldvlak, van de Belgische gastronomie.

De Grandes Tables du Monde is een vereniging van restaurateurs opgericht in 1959. Ze wordt nu voorgezeten door David Sinapian, de echtgenoot van Anne-Sopie Pic en telt 170 restaurant die minimum 2 Michelin strerren hebben, verspreid over 24 verschillende landen over de 5 continenten. Het embleem, een haan op de tafel van de Grand Véfour (Parijs) werd gecreëerd door Jean Cocteau aan wie we het motto van de vereniging toeschrijven: “Traditie is een eeuwigdurende beweging. Ze gaat vooruit, ze verandert, ze leeft”.

Met deze gevatte woorden en met zijn mooie prijs wensen we onze notoire San van harte proficiat en veel succes met zijn schitterende carrière.

San Hoong Degeimbre - L’Air du Temps – Rue de la Croix Monet, 2 – 5310 Eghezée – T 081 31 30 48 – www.airdutemps.be