The Mastercooks of Belgium

Mastercooks Lionel Rigolet en René Mathieu zijn ambassadeur van ZUCSU

16 november 2017

In het kader van de Wereld diabetesdag op 14 november benoemde het digitale platform ZUCSU de Mastercooks Lionel Rigolet en René Mathieu tot nieuwe ambassadeurs voor 2018.

Verschillende Belgische restaurants hebben al een speciaal menu ontwikkeld voor mensen met diabetes of mensen die een evenwichtige voeding nastreven. De twee Mastercooks willen een gastronomisch alternatief bieden voor diabetici die op een hoger niveau willen tafelen.

Endocroniloge dr. Christine Pelckmans die aan het hoofd van ZUCSU staat : « Wij vragen restauranthouders om mensen met diabetes niet als zieken te beschouwen en hen niet uit te sluiten. De voorbije jaren pionierde ZUCSU en wordt haar filosofie ondersteund door verschillende restaurants, ook in onze buurlanden. »

ZUCSU gebruikt een quotatiesysteem van 1 tot 3 suikerklontjes. Restaurants met 3 suikerklontjes kunnen het ZUCSU kwaliteitslabel krijgen.

De deelnemende restaurants kan je terugvinden op de website www.zucsu.com met een biografie over de chef, zijn opleiding, persoonlijkheid en interessegebieden en zijn engagement voor ZUCSU. Daar hoort ook alle praktische informatie over het restaurant bij.

ZUCSU gaat vandaag nog een stapje verder en begeleidt restaurants die nog niet vertrouwd zijn met de diabetesproblematiek. Met hun nieuwe kennis kunnen ze klanten aantrekken die dikwijls niet op restaurant durven gaan.

Meer info : www.zucsu.com of info@zucsu.com