Wouter Van Hoof

Top Restaurants
chef

Wouter Van Hoof

Hoeve Roosbeek
Roosbeekstraat 76
3800 Zepperen (Sint-Truiden)
T: +32 11 78 36 10
Facebook link Facebook link
Interview

Wie zijn jouw Peters? 
Bert Meewis 
Jacques Colemont

Wist je altijd al dat je kok zou worden?  
Ja, op zeer jonge leeftijd stond ik al in de keuken: pannenkoeken bakken of verloren brood op woensdagmiddag na school. Mijn eerste catering deed ik op mijn 12de, een communiefeest van vrienden. Als het te slecht weer was om buiten te spelen of te voetballen gingen we koken. Dus het zat er al op zeer jonge leeftijd in. 

Waar heb je het vak geleerd? 
Ik ben op mijn 15de mogen beginnen in de keuken van Carlo Dewitte en patissier Koen Vanmechelen, die mij lieten proeven van de gastronomie. Na mijn ASO-diploma te hebben gehaald, mocht ik van mijn ouders naar de hotelschool Ter Groene Poorte. Ik heb ook fantastische stages mogen doen. Na mijn opleiding kwam ik terecht bij Mastercook Philippe Vanheule waar ik de volledige basis heb kunnen leren in alle afdelingen van de keuken. Vervolgens heb ik nog in verschillende sterrenzaken gewerkt.

Hoe omschrijf je jouw keuken?  
Frans-klassiek met een eigen twist. Sterk seizoens- en streekgebonden, met af en toe een mondiale toets.

Wie zijn jouw grote voorbeelden? Naar wie kijk jij op? 
Alle grote chefs die een echte mentor zijn, die jongeren het mooiste vak willen aanleren en die hen kunnen prikkelen naar vakmanschap en ambacht. Chefs die de filosofie van de gastronomie kunnen overbrengen. Het is een manier van denken, leven en een passie.

Zo zijn er een aantal Franse chefs zoals Alain Ducasse, Michel Roux, George Blanc,  Alain Passard en nog zoveel meer.

Ook in België, zoals de Mastercooks Peter Goossens en Roger Souvereyns om er maar twee te noemen, die ervoor gezorgd hebben dat het mooiste cultureel erfgoed van België, de gastronomie, tot de top van de wereld behoort. Ook de vele chefs die uit de keukens van die chefs over de hele wereld in allerlei (sterren)zaken het beste van zichzelf geven. Er zijn zoveel fantastische chefs die zeer veel lof en eerbied verdienen.

Wat betekent voor jou de toetreding tot de vereniging?
Het is een fantastische erkenning voor al het geleverde werk, maar ook een eer om te mogen meehelpen de jeugd te motiveren om aan de slag te gaan in ons mooie vak. Het is geweldig om die schouderklop te krijgen van de chefs die je alles hebben geleerd, gemotiveerd en hun aanstekelijke passie hebben overgebracht. Ik hoop zo ook te kunnen blijven streven naar uitmuntendheid en samen met de andere Mastercooks te blijven strijden voor het mooiste cultureel erfgoed van ons land: de gastronomie.