Tim Boury

Top Restaurants
chef

Tim Boury

Restaurant Boury
Rumbeeksesteenweg 300
8800 Roeselare
T: +32 (0)51 62 64 62
Facebook link Facebook link
Over

Keukenstijl en/of culinaire voorkeuren

Productkeuken. Mijn favoriete producten evolueren per seizoen. Deze worden enkel gekozen op hun hoogtepunt (vooral vis of groenten). Verder laat ik me graag inspireren door de Oosterse en Mexicaanse keuken.

Passie ? Vrije tijd ?

Ik zoek vooral de rust op tijdens het weekend : even met de kinderen naar het bos of aan zee. Tijdens het weekend wordt er ook wel dikwijls gewerkt, zij het op een andere, meer ontspannen manier. Een event buitenshuis, een tasting, een bezoek aan een wijnhuis of boerderij ed.

Persoonlijke doelstellingen : 

Balans vinden tussen werk en vrije tijd, een goed team rond mij uitbouwen en ruimte maken voor meer creativiteit.

Grote voorbeelden : 

Sergio Herman fungeert ongetwijfeld als mijn grootste voorbeeld omwille van zijn ongelofelijke creativiteit en werkkracht.

Waarom wil je aansluiten bij The Young Masters ? 

In de eerste plaats omdat ik van mening ben dat er te weinig wordt samengewerkt. We hebben tal van gedreven en talentvolle chefs, maar al te vaak blijft iedereen in zijn eigen keuken. Ervaringen uitwisselen, elkaar inspireren…de mogelijkheden zijn legio.

 

 

Curriculum Vitae

Geboortedatum : 11/02/1983

Opleiding

TSO Hotelschool Ter Duinen

Stages

Comme chez Soi

Les Forges du Pont d’Oye

Restaurant Saint-Nicolas

De Steenen Haene

Vorige werkgevers:

Sergio Herman – Oud Sluis

Pierre Wynants – Comme chez Soi

Palmares :

Michelin : ***

Gault & Millau : 18,5/20

Chef van het Jaar 2017 – Gault & Millau

Jonge Topchef van Vlaanderen 2013 – Gault & Millau

Viskok van het Jaar 2008 – VLAM

Beste Hopscheutenkok van België 2004 – De Witte Ranke