
Tim Boury
Keukenstijl en/of culinaire voorkeuren
Productkeuken. Mijn favoriete producten evolueren per seizoen. Deze worden enkel gekozen op hun hoogtepunt (vooral vis of groenten). Verder laat ik me graag inspireren door de Oosterse en Mexicaanse keuken.
Passie ? Vrije tijd ?
Ik zoek vooral de rust op tijdens het weekend : even met de kinderen naar het bos of aan zee. Tijdens het weekend wordt er ook wel dikwijls gewerkt, zij het op een andere, meer ontspannen manier. Een event buitenshuis, een tasting, een bezoek aan een wijnhuis of boerderij ed.
Persoonlijke doelstellingen :
Balans vinden tussen werk en vrije tijd, een goed team rond mij uitbouwen en ruimte maken voor meer creativiteit.
Grote voorbeelden :
Sergio Herman fungeert ongetwijfeld als mijn grootste voorbeeld omwille van zijn ongelofelijke creativiteit en werkkracht.
Waarom wil je aansluiten bij The Young Masters ?
In de eerste plaats omdat ik van mening ben dat er te weinig wordt samengewerkt. We hebben tal van gedreven en talentvolle chefs, maar al te vaak blijft iedereen in zijn eigen keuken. Ervaringen uitwisselen, elkaar inspireren…de mogelijkheden zijn legio.
Geboortedatum : 11/02/1983
Opleiding:
TSO Hotelschool Ter Duinen
Stages:
Comme chez Soi
Les Forges du Pont d’Oye
Restaurant Saint-Nicolas
De Steenen Haene
Vorige werkgevers:
Sergio Herman – Oud Sluis
Pierre Wynants – Comme chez Soi
Palmares :
Michelin : ***
Gault & Millau : 18,5/20
Chef van het Jaar 2017 – Gault & Millau
Jonge Topchef van Vlaanderen 2013 – Gault & Millau
Viskok van het Jaar 2008 – VLAM
Beste Hopscheutenkok van België 2004 – De Witte Ranke