Mustafa Duran

Top Restaurants
chef

Mustafa Duran

La Table de Mus
Oud Korenhuis 31
1000 Brussel
T: +32 (0)2 511 05 86
Facebook link Facebook link
Interview

Wie zijn je Peters?
Daniel Molmans 
Cédric Poncelet 

Wist je altijd al dat je kok zou worden? 
In het begin niet echt. Ik hield ervan om voor de familie te koken, maar ik had nooit gedacht dat ik er mijn beroep van zou kunnen maken. 

Waar heb je het vak geleerd? 
Ik ging in de leer bij Roland Debuyst. Vervolgens is mijn carrière echt begonnen als verantwoordelijke voor de service bij Michel D, toen in Sint-Genesius-Rode. Daarna ging ik naar Jaloa, bij Gaétan Colin, alvorens te gaan werken in Chou met Dominique Aubry.

Hoe omschrijf je jouw keuken? 
Ik vertrek van de basis van de Franse keuken, zoals ik die heb geleerd. Maar ik moderniseer ze, altijd met respect voor het product als leidraad. Het product moet altijd de ster van het bord blijven. En uiteraard met strikt respect voor de seizoenen. Bij mij nooit tomaten in de winter, om maar één voorbeeld te noemen.

Wie zijn jouw grote voorbeelden? Naar wie kijk jij op?
Zonder aarzeling citeer ik Roland Debuyst, mijn Mastercook-mentor. Samen met Yves Mattagne, ook Mastercook, zijn dit de twee chefs die ik beschouw als echte voorbeelden van creativiteit in België. In het buitenland citeer ik uiteraard Paul Bocuse en Alain Ducasse. Deze vier meesterkoks inspireren mij voortdurend in mijn avontuur.

Wat betekent voor jou de toetreding tot de vereniging?
The Mastercooks of Belgium is een organisatie van chefs met een hoog niveau. Ik ben erg trots dat ik daar deel van kan uitmaken.  Het is een vereniging die ik altijd heb bewonderd. In de loop der jaren heb ik veel collega's en vrienden ontmoet die er lid van waren en nog zijn.