Joris Mylle

Restaurant
Restaurant
Chef: Joris Mylle
Landhuis Molenhof
Lijstermolendreef 4
8954
Westouter
T: +32 57 44 44 77

Interview

Wie zijn je Peters?
Philippe Vanheule
Hans Porteman

Wist je altijd al dat je kok zou worden? 
Ik ben opgegroeid in een horeca-familie. Mijn grootouders en ouders waren de uitbaters van onze huidige zaak die ik samen met mijn vrouw uitbaten. Ik kreeg de horeca-microbe dus al vroeg te pakken. 

Waar heb je het vak geleerd? 
Ik volgde mijn studies aan de hotelschool ‘Ter Duinen’  in Koksijde en liep stages in ‘t Convent (Reninge), “Au Vieux Hêtre” (Jalhay), ’t Oud konijntje (Waregem) en “De Watermolen” (Kasterlee). Daarna werkte ik in de sterrenrestaurants “Villa d’Este” (Drogenbos), “L’Ecailler du Palais Royal” (Brussel) en “Le Château de Beaulieu” (Grimbergen) 

Hoe omschrijf je jouw keuken?
Mijn keuken draait om Franse klassiekers met een moderne flair en verrassende Aziatische accenten. Dagverse producten zijn heilig – alles maken we zelf, van amuse tot dessert. Geen shortcuts, zelfs het kleinste koekje bakken we eigenhandig. Onze borden zijn een feest voor het oog: kleurrijke composities die meebewegen met de seizoenen. Regelmatig schaffen we nieuw servies aan, want visuele impact hoort bij de totale ervaring.

Wie zijn jouw grote voorbeelden? Naar wie kijk jij op?
Mastercook Attilio Basso van “L'Ecailler du Palais Royal” was voor mij altijd een grote inspiratie. Zijn tomeloze passie voor het vak – die alles doordrenkte, van keuken tot zaal – raakte me diep. Ook de nieuwe generatie chefs zoals Mastercook Tim Boury bewonder ik om diezelfde drive. Hun onuitputtelijke energie bewijst dat onze gastronomie in goede handen is.

Wat betekent voor jou de toetreding tot de vereniging?
Lid worden van “The Mastercooks of Belgium” voelt als een kroon op mijn jarenlange toewijding aan het vak. Deze vereniging van topchefs – allemaal even gepassioneerd als gedreven – biedt niet alleen erkenning, maar ook een cruciaal platform. In deze snel evoluerende gastronomische wereld kunnen we elkaar inspireren, adviseren en versterken. Een privilege om deel uit te maken van deze grootste en oudste Belgische koksvereniging.