Ivan Verhaeghe

Honorary Mastercooks
Honorary Mastercooks
Chef: Ivan Verhaeghe
La Réserve Resort

Interview

Wie zijn je Peters?
Pierrot Fonteyne
André Claude

Wist je altijd al dat je kok wilde worden?
Ja. Mijn ouders gingen vaak op restaurant en ik mocht altijd mee. Zo kreeg ik de smaak van kleins af te pakken. Na mijn lagere school ben ik meteen naar de Hotelschool Ter Groene Poorte in Brugge getrokken.

Waar heb je het vak geleerd? 
Na mijn opleiding in de hotelschool van Ter Groene Poorte in Brugge, heb ik stage gelopen in de Savarin in Roeselare en bij Jan Turpin te Nieuwpoort. 

Kan je ons wat vertellen over je carrière?
Na mijn stages ben ik gaan werken voor de familie Maes in een zeevruchtenrestaurant in Ierland. Bij mijn terugkomst vond ik werk in Le Vitrier te Blankenberge, en nadien in  La Réserve te Knokke. Ik werd er na 3 jaar al chef, en ben het gebleven  van 1985 tot 2007. Het oude hotel werd toen afgebroken en maakte plaats voor een schitterende nieuwbouw. Ondertussen vond ik werk in het vijfsterren-hotel Kempinski Dukes’ Palace in Brugge. Bij de heropening van het nieuwe “La Reserve” kon ik er terug aan de slag tot in 2022. En nu ben ik met prepensioen.

Wie zijn jouw grote voorbeelden? Naar wie kijk je op?
Ik keek enorm op naar Marcel Geerts van La Réserve. Hij was “Eerste Kok van België Prosper Montagné” in 1977. Van hem leerde ik alle technieken. En uiteraard Eddie Van Maele, de pionier van het degustatiemenu.

Wat betekent voor jou de toetreding tot de vereniging ?
Ik ben al lid sinds 1993. Het is een erkenning voor het harde werk en ik ervaar het als respect voor ons beroep en de producten. Ook zorgt de VZW “The Mastercooks of Belgium”  voor de promotie van de Belgische keuken. Daar mogen we fier op zijn.  Zelf hoop ik me te kunnen inzetten om meer jonge mensen aan te trekken zodat de vernieuwing een feit wordt. En verder steek ik graag een handje toe bij de promotie van onze vereniging via events en happenings.