Gino Lemmens

The Young Masters
chef

Gino Lemmens

Les Années Folles
Gault&Millau
13.0/20
a koks Toc from Gault&Milau
Mechelsesteenweg 112
2018 Antwerpen
T: + 32 3 216 33 03
E: info@lesanneesfolles.be
Facebook link Facebook link
Over

Wat heb je van je vorige werkgevers geleerd?
“Dat is moeilijk te omschrijven. Op elke plaats leer je iets anders en wordt je telkens wat rijper doorheen de jaren.”

Bij welke leermeesters leunt je keuken het dichtst aan?
“We zijn momenteel onze eigen stijl aan het ontwikkelen. Maar als ik echt er echt een moet kiezen, dan denk ik Jo Bussels van Radis Noir. Hij had ook een zeer pure keuken.”

Hoe is je keuken ondertussen geëvolueerd. Wat is je keukenstijl nu?
“Mijn keuken is momenteel zeer puur en product gericht. We proberen het verschil te maken door de specerijen en producten die we gebruiken.”

Wat zijn je favoriete producten en waarom?
“Ik werk graag met alle producten, zolang ze maar van goede kwaliteit zijn. Ik hou wel enorm van kruiden en specerijen. Daarmee kan een goed product volledig tot zijn recht laten komen.”

Wat is je passie? Wat doe je graag in je vrije tijd?
“Muziek beluisteren.”

Wat zijn je persoonlijke doelstellingen?
“Elke dag beter doen dan de dag ervoor.”

Voor welke chef(s) heb je veel respect en beschouw je als grote voorbeeld. En waarom?
“Ik heb respect voor elke chef die kookt met passie en veel liefde. Ongeacht de leeftijd en de status van de chef. Ik hou persoonlijk wel van chefs die de echte métier beheersen en koken op ervaring en gevoel.”

Waarom wil je aansluiten bij The Young Masters?
“Omdat je toch een beetje trots mag zijn als je dit bereikt. Het geeft ook veel vertrouwen in je verdere ontwikkeling. Ook kom je dan eens samen met de echte Mastercooks. En dat stuk voor stuk chefs waar je veel van kan leren.”

Zie je verschillen tussen de nieuwe generatie van jonge chefs en de oudere generatie?
“Ik denk dat er op zich niet zo veel verschillen zijn. Beide generaties zijn gedreven professionals die alles zo goed als mogelijk trachten te doen. Je ziet enkel het verschil aan het tijdperk waarin ze hun kennis hebben opgedaan.”

 

Curriculum Vitae

Geboortedatum: 23 februari 1987

Opleiding
Hotelschool Sito7 in Antwerpen, dat deel uitmaakt van het Leonardo Lyceum.

Stages

  • Belle Fleur bij Jan Buytaert
  • Pazza bij Ingrid Neven
  • Dock’s Café bij Tom Fluit

Vorige werkgevers

  • Restaurant Lux, Antwerpen
  • Radis Noir, Antwerpen
  • Bossenstein
  • Noah, Kasterlee

Wat heb je van hen geleerd?

“Dat is moeilijk te omschrijven. Op elke plaats leer je iets anders en wordt je telkens wat rijper doorheen de jaren.”

Erkenningen, prijzen en/of quotaties in de gidsen

  • 13/20 Gault&Millau
  • Selectie Jong Keukengeweld
  • North Sea Chefs
  • Vermelding Michelingids