Gary Kirchens

The Young Masters
Top Restaurants
chef

Gary Kirchens

Aurum by Gary Kirchens
Ordingen-Dorp 50
3800 Sint-Truiden
T: +32 (0)11 58 68 18
Facebook link Facebook link
Interview

Wie zijn je Peters?
Cédric Poncelet
Frank Fol

Wist je altijd al dat je kok zou worden? 
Ik kwam erachter toen ik 15 was. Thuis zat ik altijd wel in de potten. Ik wilde graag naar de hotelschool, maar mijn ouders wilden liever dat ik eerst de middelbare school afmaakte. Daarna ben ik mijn opleiding gestart in Eupen, mijn geboortestad, en zo begon het allemaal.

Waar heb je het vak geleerd? 
Daarna ben ik naar Frankrijk getrokken. Ik begon als commis en werkte me zo op in verschillende huizen, zoals “L'oustau de Baumanière” in Baux-de-Provence, bij “V” in het “Hôtel Georges V” in Parijs, maar ook in “Hotel Le Strato” en in “Les Airelles” bij Pierre Gagnaire, beiden in Courchevel.

Hoe omschrijf je jouw keuken? 
Mijn keuken is een smaakvolle seizoensgebonden keuken. Ik respecteer altijd de seizoenen. We proberen ook altijd lokale producten te gebruiken en  in elk gerecht een kleine verrassing te verwerken. Maar echt wel met respect voor de smaak en de natuur van het product.

Wie zijn jouw grote voorbeelden? Naar wie kijk jij op?
Eerst en vooral mijn mentor, Sylvestre Wahid, die ik bij Strato heb geassisteerd. Anderen met wie ik samenwerkte, zoals Pierre Gagnaire, leerden mij elk iets op hun eigen niveau.

Wat betekent voor jou de toetreding tot de vereniging?
Door lid te worden van “The Mastercooks of Belgium” kan ik chefs uit heel België ontmoeten. We zijn een klein land, maar niet alle chefs hebben genoeg tijd om de keuken te verlaten. De vereniging laat ons toe om onze ideeën uit te wisselen, of we nu in Brussel, Wallonië of Vlaanderen gevestigd zijn. Voor mij is dit echt de hoofdreden van mijn lidmaatschap.