
Interview
Wie zijn je Peters?
Georges Nollet
Jean Bouckaert
Wist je altijd al dat je kok zou worden?
Onze familie had geen traditie ter zake, maar ik wilde van jongs af aan in de horeca werken.
Waar heb je het vak geleerd?
Ik koos voor de hotelschool CERIA in Anderlecht, maar al tijdens mijn eerste jaar school begon ik te werken in Le Directoire, toen een van de toprestaurants op de Grote Markt in Brussel. Je zou me dus gerust een autodidact kunnen noemen, want ik heb vooral geleerd op de werkvloer, in de restaurants zelf. Dat was ook de tijd waarin er enorm werd opgekeken naar de grote Franse chefs van toen.
Kan je iets vertellen over je carrière?
Mijn carrière begon in “Le Directoire”. Daarna werkte ik in “The Palace”. Vervolgens in “Villa Lorraine”, daar waren stevige referenties toen een must om er binnen te geraken.
Ik werd vervolgens souschef in “Le Chalet de la Forêt”. Later werkte ik vijf jaar in “The Westbury”. Daarna maakte ik de overstap naar “Mon Manège à Toi”, waar ik vijf jaar chef was en we een Michelinster binnenhaalden. In 1975 richtte ik “La Belle Maraîchère” op. Nu, 51 jaar later, ben ik nog steeds eigenaar. Een van slechts twee chefs met 50 jaar Michelin-niveau in hetzelfde huis.
Wie zijn jouw grote voorbeelden? Naar wie kijk jij op in het vak?
De chefs waar ik destijds naar opkeek, waren Mastercooks Pierre Romeyer en Claude Dupont.
Wat betekent voor jou de toetreding tot de vereniging?
Vanaf het eerste moment was ik betrokken bij de vereniging. Dankzij deze samenwerking konden we meer invloed uitoefenen bij leveranciers. Een van de grote drijvende krachten was Pierre Fonteyne, met wie ik ook naar China ben gereisd.