Salons Lassaut
Interview
Wie zijn je Peters?
Alain Deluc
Pierre Romeyer
Wist je altijd al dat je kok zou worden?
Mijn vader was traiteur, dus kreeg ik de stiel met de paplepel ingegoten. Maar het beviel me anderzijds ook wel. Dus ben ik naar de “École Hôtelière Provinciale” in Namen gegaan om mij te bekwamen in het vak, ook al had ik thuis al heel wat opgestoken.
Waar heb je het vak geleerd?
Na mijn studies volgde ik een rits aan stages en werkte ik o.a. in Houffalize, Overijse, Yvoir, Neercanne, Gent, maar ook in Frankrijk, Monte-Carlo, Italië,... tot in Japan toe. Toen vroeg mijn echtgenote Christine om eindelijk de koffers te pakken en terug te keren naar België.
Hoe omschrijf je jouw keuken?
Aangezien “Salons Lassaut” diverse stijlvolle feestzalen heeft, zou ik zeggen feestelijk, zakelijk en gastronomisch met dagverse groenten en pure vis- en vleesproducten. Een Frans-Belgische keuken met af en toe Italiaanse klassiekers en zelfs soms voorzien van een Aziatische toets.
Een keuken met oog voor detail en smaak.
Wie zijn jouw grote voorbeelden? Naar wie kijk jij op?
Ik ben heel mijn leven opgetrokken met Remy Hainaut. Maar mijn groot voorbeeld is mijn vader Maurice. Hij werkte vol passie, was altijd goed geluimd, bracht steeds kwaliteit en had een hart van goud.
Wat betekent voor jou de toetreding tot de vereniging?
Destijds was dat een hele eer voor mij. Er waren slechts 4 traiteurs lid en ik was daar de jongste Vlaming van. Ik ben zelfs ondervoorzitter geweest van de vereniging. Jammer genoeg, is er te weinig tijd om naar de samenkomsten te komen. Het is de laatste jaren niet meer zo eenvoudig je los te maken van je zaak. Er is veel veranderd na corona wat betreft het vinden en de inzet van personeel.