
Taste
Interview
Wie zijn je Peters?
Filip Claeys
Frank Fol
Wist je altijd al dat je kok zou worden?
Ik had de smaak te pakken na een kookles in het eerste leerjaar.
Waar heb je het vak geleerd?
Ik leerde het vak aan de Hotelschool Ter Duinen. Ik verfijnde mijn technieken tijdens stages bij de Mastercooks Frank Fol en Jean-Baptiste Thomaes. Ik deed ook waardevolle werkervaring op bij Mastercooks Pierre Wynants (Comme Chez Soi), Mastercook Roland Debuyst (restaurant Orange) en in het tweesterrenrestaurant Hotel-Restaurant “Anne de Bretagne” in La Plaine-sur-Mer (Frankrijk).
Hoe omschrijf je jouw keuken?
Ik probeer creatieve gerechten te brengen geïnspireerd op een klassieke keuken met een maximum aan lokale ingrediënten.
Wie zijn je grote voorbeelden? Naar wie kijk je op in het vak?
Mastercooks Pierre Wynants, Patrick Spiessens, Filip Claeys en Rudi van Beylen
Wat betekent voor jou de toetreding tot de vereniging?
Ik vind het een eer om deel uit te kunnen maken van een Belgisch kwaliteitslabel met internationale uitstraling.