Lactos - Philippe Fauchet

4
Ingrediënten
  • 130 g suiker
  • 25 cl room
  • fleur de sel
  • 100 g ricotta
  • 1 gelatineblad
  • 200 g volle yoghurt
  • water
Bereidingswijze

Karamel met gezouten boter : karamelliseer 100 g suiker in een pan. Voeg 100 g room toe en verwarm lichtjes tot je een homogeen mengsel krijgt. Voeg een snufje fleur de sel toe.



Ricotta ijs : meng 100 g ricotta, 10 cl room en ½ gelatineblaadje dat in koud water is geweekt. Voeg 20 g suiker toe en draai tot ijs in de ijsmachine.



Yoghurt emulsie : meng 200 g volle yoghurt, 5 cl room, 10 g suiker en ½ blaadje gelatine geweekt in koud water en meng met 1 eetlepel water. Giet over in een spuitfles en zet onder druk met 2 gasbommetjes.



Afwerking

Leg in een kom of in een glas 1 eetlepel boterkaramel, vervolgens een bol ricotta-ijs en spuit er de yoghurt emulsie over.