- 130 g suiker
- 25 cl room
- fleur de sel
- 100 g ricotta
- 1 gelatineblad
- 200 g volle yoghurt
- water
Karamel met gezouten boter : karamelliseer 100 g suiker in een pan. Voeg 100 g room toe en verwarm lichtjes tot je een homogeen mengsel krijgt. Voeg een snufje fleur de sel toe.
Ricotta ijs : meng 100 g ricotta, 10 cl room en ½ gelatineblaadje dat in koud water is geweekt. Voeg 20 g suiker toe en draai tot ijs in de ijsmachine.
Yoghurt emulsie : meng 200 g volle yoghurt, 5 cl room, 10 g suiker en ½ blaadje gelatine geweekt in koud water en meng met 1 eetlepel water. Giet over in een spuitfles en zet onder druk met 2 gasbommetjes.
Afwerking
Leg in een kom of in een glas 1 eetlepel boterkaramel, vervolgens een bol ricotta-ijs en spuit er de yoghurt emulsie over.