- 8 coquilles
- 4 kleine aardappelen met schil
- 60 g truffels van ca. 20 g
- 1/2 dl olijfolie
- 6 druppels oude balsamico-azijn
- 6 druppels truffelolie
- boter
- peper en zout
voor 120g kruidensalade:
- jong dillekruid
- enkele blaadjes groene selder
- platte peterselie
- veldsla
- dragon
- kervel
- 2 fijngesnipperde muntblaadjes
- jonge spinazieblaadjes
- notensla
Meng voor de kruidensalade alle ingrediënten en bedruppel met lauwwarme truffelolie en balsamico-azijn.
Snijd de aardappelen in plakjes van 2 mm dikte, dompel ze in olijfolie en bak ze aan beide zijden ca. 4 minuten in een hete grillpan. Kruid lichtjes met peper en zout.
Snijd de coquilles en de truffels in plakjes van ca. 3 mm dikte.
Neem 4 borden van 26 cm doorsnede, smeer ze lichtjes in met boter en bestrooi ze met een weinig peper en zout.
Schik de plakjes aardappelen, coquilles en truffel afwisselend in kroonvorm op het bord. Laat een opening in het midden voor de kruidensalade. Kruid lichtjes met peper en zout en zet de borden in een warme oven. De coquilles moeten lauwwarm zijn, maar nog rauw. Verdeel de kruidensalade in het midden.