Kreeft en St.-Jakobsschelpen, aardappelen, courgetten en paprika, kreeftenvocht - Philippe Meyers

6
Ingrediënten
  • 3 kreeften van 750 g
  • 6 aardappelen, Charlotte
  • 2 rode paprika’s
  • 1 courgette
  • 1 dl kreeftenbisque
  • Saffraandraadjes
  • 1 bussel raketsla (roquette)
  • olijfolie om te bakken
  • zout en peper
Bereidingswijze

Stoom de kreeften gedurende 17 minuten. Verwijder het pantser en haal al het vlees uit de kreeft. Leg in de koelkast.
Snijd de aardappelen, de paprika’s en de courgette in brunoise. Bak eerst de aardappelen in olijfolie en voeg er na 3 minuten de paprikablokjes aan toe. Na 10 minuten mogen de courgetteblokjes erbij. Laat nog ongeveer 2 tot 3 minuten garen. Doe er dan de saffraan bij.
Bak het kreeftenvlees in olijfolie.
Laat de kreeftenbisque inkoken. Snijd de St.-Jakobsnootjes in schijfjes.
Verdeel de groenten en de kreeft over de borden. Garneer met schijfjes St.-Jakobsnoot en de kreeftenbisque. Werk af met enkele blaadjes raketsla, wat fleur de sel en een beetje versgemalen peper.