Knolgroenten uit onze tuin, emulsie van Kriek-Lambik azijn

4
vegetarisch
  • Verschillende knolgroenten (naargelang het seizoen): knolselder, blauwe raap; boterraap; wortelpeterselie; raapkool; koolrabi; aardappel, rode biet, aardappel.
  • 1 eidooier
  • Kriek-Lambik azijn (of een andere fruitige azijn naar smaak)
Bereidingswijze

Gaar elke groente apart beetgaar en liefst op telkens verschillende manieren: bv. in de schil (rode biet); op de barbecue (knolselder); smoren in boter (rapen); stomen (wortelpeterselie); grillen (koolrabi); poffen (aardappel) enz. Warm ze nog even op voor het serveren als dat nodig is.

Emulsie (vlak voor het opdienen): klop het eigeel luchtig op een zacht vuur met een scheutje Kriek-Lambik azijn en water totdat er een luchtige emulsie ontstaat.

Schik alle groenten mooi op een verwarmd bord en werk af met de emulsie.