- 2 borsten van gele kippen uit de Gers
- 100 g Beluga linzen
- 150 g verse erwtjes
- 200 g rauwe prinsbonen
- Scheutjes van erwtjes (als garnituur)
- 10 cl olijfolie
Gaar de kippenborsten gekruid met peper en zout vacuüm gedurende 23 minuten op 60°C.
Bak ze voor het serveren op de huid.
Kook de Beluga linzen in een ongezouten groentebouillon. Kruid de linzen met zout op het eind van de bereiding zodat ze zacht blijven.
Reinig en blancheer de erwtjes gedurende 30 seconden in gezouten water.
Voor het gevitamineerde sap : maak sap van de rauwe boontjes in de sapcentrifuge. Kruid met zout en peper en mix met de olijfolie.
Afwerking
Leg de in 2 gesneden kippenborst in het midden van een plat bord, met ernaast de eventjes opgewarmde linzen en erwtjes, enkele korrels fleur de sel en vers gemalen peper. Lepel er 2 eetlepels van het gevitamineerde sap naast en garneer met enkele erwtenscheuten.