Kabeljauw met peterseliewortel, shii-take en hazelnootboter - Bart Desmidt

Ingrediënten
  • 600 g dikke kabeljauw Royal
  • 3 peterseliewortels, geschild en in stukken gesneden
  • 3 dl melk
  • 5 cl citroensap
  • boter
  • peper en zout
  • 30 g hazelnootpasta
  • 200 g mini shii-take
  • witte wijnazijn
  • 2 polderaardappelen

voor de pesto:

  • 50 g platte peterselie 40 g hazelnoten
  • 20 g broodkruim
  • 1 dl olijfolie
  • 1/4 teentje knoflook

 

Bereidingswijze

Zout de kabeljauw gedurende 20 minuten. Spoel goed af en bak zacht in boter.

Stoom of kook de peterseliewortel. Mix samen met melk, citroensap en zout in de blender.     
    
Laat voor de hazelnootboter de boter bruinen en blus met citroensap. Voeg hazelnootpasta toe en breng op smaak met peper en zout.
     
Kook de shii-take op met een scheutje witte wijnazijn en een beetje boter.
Meng voor de pesto peterselie, hazelnoot, broodkruim, olijfolie en knoflook. Cutter het mengsel tot een pesto.   

Haal kleine bolletjes uit de aardappelen en bak ze in een beetje boter.

Schik de - uit elkaar getrokken kabeljauw - op een plat bord. Werk af met peterseliewortel, wat pesto en aardappelbolletjes. Lepel de hazelnootboter over de vis. Leg er eventueel wat gedroogde peterselie op.