Geroosterde hertenrib in een korst van speculaas en zijn wintergarnituren - Philippe Hendrick

4
Ingrediënten
  • 4 gestoofde stronkjes witloof
  • 100 g fijngehakte speculaas
  • 4 renette appelen
  • 160 g aardappelpuree met boter
  • 4 hertenribben (of 8 kleintjes – 2 per persoon)
  • 150 g veenbessen
Bereidingswijze

Bak de hertenribben eerst aan beide kanten aan. Leg er de gehakte speculaas op. Laat gedurende 5 minuten garen in de oven op 180°C.
Schil de appelen en hol ze uit. Doe er boter en suiker in en laat ze ongeveer 15 minuten in de oven bakken op 160°C. Doe er vervolgens de veenbessen bij.
Snijd elke witloofstronk in de lengte in drie gelijke delen en stoof ze.

Afwerking
Verdeel de ingrediënten harmonieus, leg op elk bord een in drie gedeelde witloofstronk. Geef er een grand-veneursaus (jachtmeestersaus) bij en wat veenbessensap.