- 4 gamba’s 16/20
- 1 dl room
- 100 g geraspte Parmezaan
- 3 groene asperges
- 1 kerstomaat
- 50 g pistachenoten
- Enkele gedroogde tagliatelle van verschillende kleuren
- Enkele minikappertjes
- 1 bot basilicum
- Peper, zout
- Piment d’Espelette
- Mespuntje suiker
Voor de Parmezaancrème : breng de room samen met de Parmezaan al roerend aan de kook. Neem de pan van het vuur en laat rusten.
Voor de pesto van pistachenoten : mix de pistachenoten en de basilicum en voeg er tijdens het mixen olijfolie aan toe tot je een smeuïge pesto krijgt.
Snijd vervolgens de punten van de asperges en bak ze in olijfolie. Snijd de rest van de asperges in fijne schijfjes voor de decoratie.
Verwijder de schilletjes van de kerstomaten en laat ze marineren in olijfolie, zout, piment d’Espelette en een mespuntje suiker.
Kook de tagliatelle, laat ze uitlekken en vorm er rolletjes mee.
Afwerking: Verwarm de Parmezaan lichtjes en bak de asperges kort. Passeer de pasta door gezouten boter. Bak de gamba’s in een pan en leg ze in het midden van het bord. Werk af met de asperges, de pastarolletjes en de Parmezaancrème.