Gerookte tarbotfilet, venusschelpen en girollen - Vincent Masson

2
  • 320 g tarbotfilet        
  • 2 cl hazelnootolie          
  • 80 g girollen             
  • 50 g  boter            
  • 200 g venusschelpen        
  • 30 g gehakte sjalotten    
  • 30 cl Tio Pepe (sherry)  
Bereidingswijze

Tarbot : Was en droog de tarbot. Rook hem gedurende 20 minuten in de rookoven.
Venusschelpen : Was de venusschelpen. Giet er de Tio Pepe over en strooi er de gehakte sjalotten over.
Saus : Vang het vocht van de venusschelpen op en werk op met boter.
Girollen : Reinig ze. Bak ze vervolgens in de hazelnootolie.
Afwerking : Bak de tarbot in druivenpitolie gedurende 4 minuten aan elke kant. Verdeel de filet in twee en leg ze in het midden van de borden. Leg er de venusschelpen op. Verdeel er de girollen over. Lepel er de saus rond.