Gebakken sint-jakobsnootjes met aardpeer en paksoi en lauwe dressing van mirinfu chomiryo en ajipon yuzu - Francis Scheyvaerts

10
Ingrediënten
  • 20 sint-jakobsnootjes
  • 10 aardperen  
  • 1 paksoi
  • 10 sneetjes gerookte ganzenlever
  • 2 dl mirinfu chomiryo
  • 1 dl ajipon yuzu
  • 2dl druivenpitolie
  • peper en zout
  • 10 blaadjes red shart
  • cress naar keuze
Bereidingswijze

Spoel de nootjes om en laat uitlekken op een doek.



Kook de aardpeer - met pel - in gezouten water. Laat afkoelen, pel en snijd in mooie plakjes.



Kook de paksoi kort in gezouten water en verfris in koud water.



Mix voor de dressing de mirinfu chomiryo, ajipon yuzu en druivenpitolie en breng op smaak met peper en zout.



Bak de aardpeer en paksoi apart aan breng op smaak met peper en zout en verdeel over diepe borden.



Schroei de sint-jakobsnootjes kort aan en leg ze op de aardpeer en paksoi. Werk af met de dressing, red shart en cress.