Gebakken eendenlever Met peperkoek, gekonfijte citroen en vijgen, reductie van Pinot Noir - Pierre Résimont

Ingrediënten
  • 1 lob eendenlever (let op de kwaliteit)
  • vijgen op azijn
  • 4 sneetjes peperkoek
  • 1/4 Ramonas
  • 1 citroen

Vijgen op azijn:

  • 1 kg zwarte vijgen van Soliès
  • 60 cl wijnazijn
  • 500 g bruine kandijsuiker
  • 1 kaneelstokje

Kruidentuile

  • 150 g broyage
  • 400 g suiker
  • 150 g bloem
  • 150 g gesmolten boter
  • 22 cl sinaasappelsap
  • Peper en curry
Bereidingswijze

Bereiding van de gekonfijte citroensiroop

Blancheer de schijfjes citroen tweemaal.

Maak vervolgens een siroop (500 g suiker voor 1 liter)

Kruid de eendenlever, haal hem door bloem en bak hem vervolgens.

Verdeel over de peperkoek.

Serveer met een reductie van het kookvocht van de vijgen.