4
Ingrediënten
- 320 g ganzenlever (80 g per persoon)
- 200 g gedroogd eekhoorntjes brood (50 g per persoon)
- ½ koffielepel zoethoutpoeder
- 1 l groentebouillon
Voor de blanke botersaus :
- 200 g boter
- 2,5 dl witte wijn
- 0,5 dl champagneazijn
- 1 sjalot, fijngehakt
Bereidingswijze
Maak een dubbel groenteconsommé (naar keuze).
Laat hierin het gedroogde eekhoorntjesbrood weken.
Maak een brunoise van krokante seizoengroenten (naar keuze).
Maak vervolgens de blanke botersaus door witte wijn, champagne-azijn, de fijngehakte sjalot en het zoethoutpoeder in te koken tot bijna alle vocht is verdampt. Neem de pan van het vuur en klop er vervolgens de in blokjes verdeelde verse boter onder.
Bak de ganzenlever.
Afwerking
Leg in een diep bord de brunoise van groenten, daarop de gebakken ganzenlever en serveer de blanke botersaus met zoethout apart.