- 12 eendenborsten
- 8 sinaasappelen
- 400 g boter
- 2 pompelmoezen
- 4 limoenen
- 1 bussel dragon
- Enkele gepelde walnoten
- 200 g buikspek
- Tijm
- 1 l sojasaus
- 12 aardappelen
- 1 bussel rozemarijn
- 5 aubergines
- 1 pot honing
- Olijfolie
- Colombokruiden (Antilliaanse kruidenmix)
Voor de eendenborsten:
Pers de sinaasappelen, limoenen en pompelmoezen uit.
Laat de eendenborsten 2 uur marineren in het sap van de sinaasappelen, limoenen en pompelmoezen. Voeg er sojasaus, honing en rozemarijn aan toe.
Voor de aardappelen :
Kook de aardappelen in de schil. Haal ze leeg met een lepel en bewaar de pulp. Meng deze met de fijngehakte dragon, boter, fijngehakte walnoten en fijngesneden spek, kruid met peper en zout. Vul de aardappelen met dit mengsel.
Voor de aubergine:
Snijd de aubergines in plakjes van 2 cm dikte. Bestrooi ze royaal met olijfolie. Kruid met peper en zout, fijngehakte tijm en de Colombokruiden. Leg ze op de grill.
Grill de eendenborsten langzaam gedurende 8 minuten en laat ze 30 minuten rusten. Verwarm ze voor het serveren in de oven op 120°C.