Duo van Sint-Jakobsnootjes, krokant gebakken met panko, tomaat en rucola - Olivier Wilbers

4
Ingrediënten
  • 8 Sint Jakobsschelpen
  • Mycryo, vetstof op basis van cacaoboter
  • Bloem
  • Eiwit
  • Olie
  • Water
  • Zout en peper
  • Tomatenpoeder
  • Panko
  • Kerstomaatjes in verschillende kleuren
  • 1 gele courgette
  • 4 radijzen
  • Jonge rucola scheutjes
  • Voor de vinaigrette: mosterd, honing, framboos, azijn van paardenbloem, olijfolie
Bereidingswijze

Wentel de Sint-Jakobsnoten aan alle kanten in de Mycryo. Klop het eiwit in een kom, voeg peper en zout toe, tomatenpoeder, olie en water. Wentel de Jakobsnoten door de bloem, klop het er terug af zodat er nog enkel een fijn laagje op ligt. Haal ze door het eiwitmengsel, wentel ze door de panko. Laat ze vervolgens 2 minuten bakken in de frituur op 150°C.
Maak een vinaigrette met de mosterd, honing, framboos, paardenbloemazijn en olijfolie.

Afwerking
Leg de gefrituurde Sint-Jakobsnootjes op een salade van tomaten en sla, varieer volgens de smaak en de kleuren van de tomaten. Bij voorbeeld : groene, gele, zwarte en paarse tomaat, courgettes en radijsjes.
Voeg een zure en een zoete toets toe aan de vinaigrette zoals bijvoorbeeld : vinaigrette mosterd-honing en framboos en een vinaigrette van paardenbloem en olijfolie.
Werk af met enkele jonge rucolascheutjes of een mosterd salade red gold of een andere. Voeg tot slot enkele eetbare bloemen toe of wilde kruiden om wat kleur en een pittige smaak toe te voegen.