De week van de Belgische keuken

"De Week van de Belgische Keuken 2015":
De Week van de Belgische keuken zal doorgaan van 1 tot en met 8 november 2015. Met deze week willen we zowel Belgisch kooktalent als onze Belgische  topproducten promoten. De Week bestaat uit volgende hoofdactiviteiten: 100% Lunch en Classic Kortrijk met "1865" Culinary galaparty. De Ster van de Belgische keuken gaat door op 30 oktober en 2 november 2015

  1. "100 % Lunch":
    37 leden hebben zich voor deze actie ingeschreven.  Met de actie willen we aantonen dat lunchen bij een Meesterkok prijs/kwalitatief een uitstekende keuze is. Bij deze actie die loopt van 30 oktober tot en met 29 november 2015 kan de consument ’s middags tegen voordeeltarief lunchen bij een Meesterkok. De prijzen zijn zeer aantrekkelijk. Voor een driegangen lunch betaalt een consument 49 euro per persoon. In restaurants met 1 ster Michelin of 16/20 in Gault&Millau kost de lunch 59 euro. Restaurants met 2 sterren of 17/20 mogen 20 euro extra rekenen, de lunch kost dan 69 euro. In restaurants met 3 sterren of 18/20 kost de driegangen lunch 79 euro.

    Onze partners Schenk Wines,  Belcolade,  Nespresso en Bru hebben zoals u weet speciale actie’s voorzien om de deelnemers extra te ondersteunen.

    DE LIJST VAN DEELNEMENDE RESTAURANTS 
     
  2. "Gala diner - The Mastercooks of Belgium 8 november 2015":

"De Ster van de Belgische Keuken 2015":
De Ster van de Belgische keuken is een nationale kookwedstrijd, onder auspiciën van Pierre Wynants, die dit jaar voor het eerst wordt georganiseerd in samenwerking met De Meesterkoks van België. Elke provincie vaardigt zijn topkok uit. De opdracht is een gerecht te bereiden met uitsluitend Belgische producten gelinkt met een Belgisch bier. De wedstrijd wordt opgevat net als een Daviscup. Na een selectie door de jury zullen 8 chefs tegen elkaar koken. Vier chefs gaan door in de halve finale, twee strijden tot slot in de finale. De winnaar krijgt een wisselbeker en wordt "De Ster van de Belgische keuken 2015". De provinciale verantwoordelijken van de Meesterkoks hebben in elk van hun provincie een kandidaat geselecteerd. In september 2015 gebeurt de loting voor de kwart finales van de wedstrijd in de gebouwen van AG-Verzekeringen.

De wedstrijd zelf is life te bekijken op Countryside 2015 op 30 oktober en 2 november.  

De winnaar van De Ster krijgt een bedrag van 5000 euro + minitatuur van de wedstrijdtrofee. De tweede finalist ontvangt 2.500 euro, de derde finalist 1000 euro.

"De Ster": MEER INFO OP