Chocoladetaart met citroenverbena - Kevin Lejeune

Ingrediënten
  • 3 bussels citroenverbena
  • Zanddeeg
  • 750 g banketbakkersroom
  • 200 g fondant chocolade (Valrhona Caraïbe 67%)
  • 1,5 blaadje gelatine
  • 188 g boter
Bereidingswijze

Leg het zanddeeg in een taartvorm en bak op 160°C. Haal de taart op de helft van de baktijd uit de oven, snij de taart in de gewenste vormen en bak ze verder. 

Laat de citroenverbena drogen en mix tot poeder.

Verwarm de banketbakkersroom, voeg er de gelatine aan toe en vervolgens de chocolade.

Meng tot de chocolade volledig gesmolten is, voeg er tot slot de boter aan toe.

Hou apart in een spuitzak.

Afwerking:

Spuit mooie bollen op de taartjes. Bestrooi rijkelijk met het poeder van citroenverbena.