Carpaccio van gemarineerde zeebaars met mandarijnen - Julien Lahire

4
Ingrediënten
  • 400 g zeebaars
  • 20 g acaciohoning
  • 1 cl citroensap
  • 1 cl sinaasappelsap
  • 4 g verse gember
  • ¼ geraspte mandarijnschillen
  • ¼ geraspte pompelmoesschillen
  • 3 cl olijfolie
  • 1 cl sap van groene mandarijn
  • 1 kleine venkelknol
  • 1 mespuntje fleur de sel

Afwerking:

  • 1 kleine venkelknol
  • Sinaasappelsap en citroensap
Bereidingswijze

Snijd de venkel in een fijne brunoise. Stoof hem aan met de honing en laat lichtjes bruinen. Giet er vervolgens het citroen- en het sinaasappel bij. Neem de pan van het vuur en laat afkoelen. Voeg er de geraspte citrusschillen aan toe en monteer met olijfolie. Meng er tot slot het sap van groene mandarijn onder.
Snijd de vis in fijne sneetjes, overgiet met de vinaigrette en kruid met fleur de sel. Serveer met een kleine fijn gesneden venkelknol. Breng deze 20 minuten voor het serveren op smaak met sinaasappel en citroensap.