Boeken 2019 in de kijker
Boek: Zeevuur
Chef Willem Hiele vormde zijn ouderlijke vissershuis in de Belgische polders om tot een authentiek belevingsrestaurant dat hij samen met zijn vrouw Shannah uitbaat. In dit boek gaat Hiele op zoek naar de eerste smaken, geuren en ervaringen die hem als kind uit een vissersgeslacht ongelooflijk intrigeerden en waarmee hij voortdurend gretig experimenteert.
Van zelfgeplukte duinasperges over bisque van noordzeegarnalen tot een volledig lam dat wordt gegaard in een put aan het strand: de intuïtieve keuken van Hiele is één groot avontuur.
Boek : Vrijmoed Eenvoud
Gewoonweg genieten met eenvoudige gerechten
Elke vorm van koken begint bij de basis: vakkennis, eerbied voor het product en het terroir. Daar gaat het om in de gastronomie van vandaag. Een chef is dan ook maar zo goed als de basis die hij of zij beheerst.
Met Vrijmoed Eenvoud keert tweesterrenchef Michaël Vrijmoed terug naar die basis: een écht kookboek waarmee iedereen aan de slag kan. Hij laat zich inspireren door de gerechten uit zijn jeugd en zijn omgeving, maar ook door de reizen die hij de voorbije jaren maakte.
Het resultaat is een bonte stoet van meer dan 50 eenvoudige gerechten, die telkens verrassen door Michaëls touch of genius. Gerechten om te delen met familie of vrienden en die een glimlach op hun gezichten toveren. Want eten is een sociaal gebeuren. Eten is genieten, een moment om elke dag weer naar uit te kijken!