Bloemkooltartaar en - puree op zaden kaas crackers

4
vegetarisch
Ingrediënten
  • 1 kleine bloemkool
  • Enkele blaadjes van de bloemkool
  • Olijfolie
  • Koolzaadolie
  • Gerookt zout
  • Peper van de molen en zeezout
  • 1 onbehandelde citroen

Toast:

  • 100 g vers gemalen parmezaan of grana padano
  • 100 g zaden en pitten zoals : pompoenpitten, lijnzaad, zonnebloempitten, sesamzaadjes.

Gerookt paprikapoeder

Bereidingswijze

Bloemkoolpuree:
De helft van de bloemkool garen in water met gerookt zout. Afgieten en mixen in een blender met een geutje koolzaadolie. Kruiden met peper van de molen. Laten afkoelen.

Bloemkooltartaar:
De helft van de bloemkool fijnsnijden evenals enkele mooie groene blaadjes waar de nerf uitgesneden is. Mengen  met olijfolie, peper van de molen, zeezout, sap van ½ citroen en een weinig citroenzeste.

Toast:
Meng de kaas met de zaden en pitten. Strek dit uit op een bakplaat bekleed met bakpapier. Zorg dat dit gelijkmatig verdeeld is over de bakplaat.  Plaats gedurende 15’ à 20’ minuten in een voorverwarmde oven op 180°C. Hou in het oog, de kaas mag niet donker kleuren.  Haal uit de oven en laat afkoelen. Breek er stukjes af die je kan gebruiken als toast.

Afwerking:
Leg op elk toastje een koffielepel bloemkoolpuree en hierop een koffielepel bloemkooltartaar. Werk af met gerookt paprikapoeder.