Aioli met Deense kabeljauw en seizoensgroenten - Luc Bolle

mastercook name
Luc Bolle
4
  • ¼ bloemkool

  • 3 worteltjes

  • 3 raapjes

  • 150 gr  sluimererwt

  • 8 kerstomaat

  • 4 stukken Deense kabeljauw 

  • olijfolie

  • 2,5 dl volle melk
  • 
1 look

  • 2 sjalot

  • 300 gr visgraten
  • 1 selderstengel, fijn gesneden
     
Bereidingswijze

Snij de groenten in de gewenste vorm en kook ze à l’anglaise.
Stoof de visgraten in olijfolie en voeg er selder, sjalot en knoflook aan toe. Bevochtig met melk en laat 15 minuten trekken op zacht vuur.
Stoom de kabeljauw gaar.
Warm de groenten op in de visbouillon.
Schik groenten en vis op een bord.
Doe een scheutje olijfolie bij de bouillon, schuim op en voeg toe aan de kabeljauw. Werk af met wat roomse kervel of verse daslook.