Hondshaai op de graat gebakken, gelakte kruidencoulis en zurkelstampers - Willem Hiele

4
Ingrédients
  • 600g hondshaai 

  • 5ml ketjap manis 


Kruidencoulis:

  • 500 g spinazie 

  • 150 g postelein 

  • 160 g kervel 

  • 5 ml olijfolie 

  • 2 norivellen (algen) 

  • olijfolie
  • peper en zout

Zurkelstampers:

  • 500 g aardappelen 

  • 5 cl karnemelk 

  • 1 sjalot 

  • peper en zout 

  • 1 el zure room 

  • 10 g boter 

  • 150 g zuring 

Préparation

Kruidencoulis:
spinazie, postelein, kervel, norivellen onderdompelen in kokend water en afschrikken in ijskoud water. Afdraaien in een blender samen met een scheut olijfolie, peper en zout (en eventueel een scheutje water).

Zurkelstampers: Kook de aardappelen gaar in water en karnemelk. Kruid met peper en zout. Giet de gare aardappelen af en droog ze op het vuur.

Snijd de sjalot fijn. Voeg bij de aardappelen samen met de boter en de zure room tot je een goed smeuïge massa krijgt. Kruid af. Voeg helemaal op het eind de fijngesneden zuring toe.

Hondshaai: bak de vis op de graat in olie of boter en zet daarna nog 5 min in een voorverwarmde oven op 190°C . Haal de vis vervolgens uit de oven en bak nog even met de ketjap manis. Let op, dat bakt snel aan.

Bron: NorthSeaChefs