Gegrilde hondshaai, buikspek, Noordzeedashi - Willem Hiele

4
plat de poisson
Ingrédients
  • 500 g hondshaai
  • 500 g gekonfijt buikspek
  • 250 g jonge wortel
  • 25 g boter
  • 600 g snijbiet of warmoes

Dashi:

  • 2 norivellen

  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 25 g  zeewier

  • 50 cl gevogeltebouillon
  • 250 g champignons
Préparation

Bak het gekonfijt buikspek kort aan in een pan of kleur eventjes aan op de grill. Leg het buikspek even apart om te rusten.

Schil de jonge wortelen. Snijd ze in balkjes en gaar ze in een scheutje water met boter, peper en zout.

Stoof de warmoes even aan in boter of olijfolie. Kruid  met peper en zout.

Bak de hondshaai aan in boter of olijfolie.

Dashi: kook de nori, champignons, zeewier en sjalot in een gevogeltebouillon. Giet door een zeef. Dashi is klaar.

Kleur het buikspek opnieuw even aan in een pan en snijd in stukken.

Snijd de vis in stukken en grill ze. Leg ze op het buikspek.

Schik de plakjes wortel mooi op het bord.
Voeg de dashi toe tot het vlees mooi onder de dashi gedompeld is.

Bron: NorthSeaChefs