Gravad lax van venkel - Seppe Nobels

4
Ingrédients

Gravad lax  van venkel

  • 3 venkelknollen
  • 1 bio limoen
  • 1 el roze peperbollen
  • 12 jeneverbessen
  • 1 snuifje piment d’espelette
  • 1 el fijngesnipperde rode chilipeper
  • fleur de sel
  • 1 el suiker

Tapioca

  • 80 g tapioca
  • 50 g Scandinavische algen
  • 1 el witte wijnazijn

Afwerking

  • 2 el mosterdzaad
  • 1 bussel jonge basilicum
  • 2 el biologische olijfolie
Préparation

Gravad lax van venkel:

Snij de venkel flinterdun op de mandoline. Schik in een diepe schaal en besprenkel met het sap van 1 bio limoen, roze peperbollen, jeneverbessen, piment d’espelette, de fijngesnipperde chili, fleur de sel en suiker.

Dek de schaal af en laat minimum 4 uur marineren in de koelkast.

Tapioca:

Kook de tapioca gedurende 5 minuten gaar in gezouten water met witte wijnazijn, samen met het mosterdzaad en de Scandinavische algen. Haal door een zeef en laat afkoelen tot kamertemperatuur. 

Afwerking:

Schik de gravad lax op een bord, besprenkel met de gegaarde tapioca, Scandinavische algen en mosterdzaad. Werk af met jonge basilicum en besprenkel met olijfolie.