- 120 gr. rode biet
- 120 gr. wortel
- 2 schorseneer
- 120 gr. knolselder
- 120 gr. gele raap
- 120 gr. koolrabi
- 120gr. pastinaak
- 12 blaadjes spinazie
- Zeezout
- 1 dl. Olijfolie
- 50 cl. Witte wijnazijn
Was en gaar de rode biet . Schil deze en snij met de mandoline in plakjes.
Schil elke groente. Snij met de mandoline van elke groente dunne reepjes.
Prik of snij uit elke reep groente rondjes met een vormpje.
Breng water aan de kook met zeezout. Blancheer nu elke groente, behalve de rode biet, apart kort gaar. Gebruik telkens hetzelfde water en haal de groenten eruit met een spaan.
Spoel de groenten onder koud water en laat uitlekken.
De saus wordt gemaakt door de olijfolie en de witte wijnazijn goed te mixen.
Afwerken :
Culinair tips |
Fantastische starter of perfect als begeleider van bruin gebakken gevogelte. (Mechelse koekoek, Jonge graankip, Parelhoen, e.a.) |
Nutritionele Troeven |
Vit. A en C, Kaluim, Fosfor, Koolhydraten |
Kleuren |
Groen, rood |
Energie |
Tuinboon bevat 36 Kcal per 100 gr |
De Ideale Wijn |
Sparkling of Belegen rood |