Spinazieblaadjes met oester, witte druiven, gele kerstomaat en sauvignon blanc - Frank Fol

4
  • 12 oesters
  • 15 spinazieblaadjes
  • 12 witte druiven zonder pit
  • 3 gele kerstomaat
  • enkele druppels witte wijn sauvignon blanc
  • Witte peper van de molen
Bereidingswijze

Open de oester en vang het vocht op in een schaaltje. Giet dit sap door een ziftje. Voeg hierbij de oesters.

Pel de druiven en snij in 2. Leg deze bij de oesters in het oestersap en voeg de witte wijn toe. Laat dit alles even marineren in de koelkast.

Was de spinazie en droog voorzichtig.
Ciceleer 3 spinazieblaadjes.

Afwerken :
Leg op elk bord 3 spinaziebladjes, hierop een oester en wat druifjes. Verdeel hier nog de in schijfjes gesneden kerstomaten en de fijngesneden spinazie. Werk af met wat jus en witte peper van de molen.

Culinair tips Deze vlezige spinazie leent zich ook perfect voor het maken van mini spinazie wraps om eens uit te pakken bij een aperitief. 
Nutritionele Troeven Vit. A, B1, B2, B6 en C, Kaluim, Fosfor, Koolhydraten, Vezels
Kleuren Groen, geel
Energie Spinazie  bevat 12 Kcal per 100 gr
Tomaat bevat 11 Kcal per 100 gr
Witte druiven met schil bevatten 57 kcal per 100 gr

 

De Ideale Wijn Fris wit. Dezelfde sauvignon blanc als in bereiding, en het liefst uit Nieuw zeeland !