Salade van kersen in zijn sap, ijs van geitenmelk met vanille - Dominique Michou

4
Ingrediënten
  • 400 g kersen
  • 20 cl Kriekbier
  • 37 g suiker
  • ½ vanillestokje
  • ¼ kaneelstokje
  • 2 stuks steranijs
  • 2 kruidnagels
  • 20 g frambozencoulis
  • 4 koffielepels geroosterde amandelen (facultatief)

Voor het roomijs :

  • 6 eidooiers
  • 75 g suiker
  • 7,5 dl geitenmelk
  • 1 vanillestok
  • 15 g glucose
  • 15 g invertsuiker (trimoline)

     
Bereidingswijze

Breng de kriek aan de kook samen met de specerijen en de suiker.

Blancheer de kersen. Haal ze van het vuur en laat ze afkoelen. Voeg er vervolgens de frambozencoulis aan toe.

Voor het roomijs : klop de eidooiers en de suiker op tot je een stevige massa krijgt. Verwarm de geitenmelk met het vanillestokje. Maak een crème anglaise en monteer op een temperatuur tot 80°C. Voeg de glucose en de invertsuiker aan de warme massa toe.

Laat 12 uur rusten. Giet vervolgens door een zeef en draai er ijs van.

Verdeel in glazen kommetjes en werk eventueel af met wat van de geroosterde amandelen.