Risotto van zeevruchten en schaaldieren - Franco Spinelli

4
Ingrediënten
  • 4 koffiekoppen vialone nano rijst
  • 2 inktvissen, in kleine stukken gesneden
  • 8 gamba’s in blokjes gesneden
  • 16 venusschelpen en 16 mosselen
  • Platte peterselie
  • Een glas witte wijn
  • 50 g Parmezaan
  • Olijfolie
  • 3 dl bisque of tomatensaus
  • Wortelen, selder en uien voor de bouillon
  • Zout
Bereidingswijze

Maak een bouillon van de groenten en houd hem warm.
Verhit een aanbakvrije pan op een hoog vuur en bak daarin de stukjes inktvis en blokjes gamba’s aan. Hou ze apart.
Kook de mosselen en de venusschelpen in een sauteerpan tot hun schelpen openkomen. Hou ze apart.
Bewaar het kookvocht van de mosselen en de venusschelpen.
Rooster de rijst in een wokpan en deglaceer met witte wijn. Maak nu de risotto met de bouillon. Lepel wat bouillon in de wok en wacht tot de rijst alle bouillon heeft opgenomen. Ga zo rustig verder tot alle bouillon is opgebruikt. Dat volledige gaarproces neemt ongeveer 17 minuten in beslag.
Voeg 5 minuten voor het eind van de kooktijd de schelpdieren en de bisque toe.
Om de risotto af te werken doe je er de Parmezaan, de boter en de platte peterselie bij. Breng verder op smaak met peper en zout.

Serveren
Vul diepe borden met de risotto.