VLASS
Interview
Wie zijn je Peters?
Cédric Poncelet
Dominique Pille
Wist je altijd al dat je kok zou worden en waarom dan wel?
Ja, van kinds af aan had ik de smaak te pakken voor de keuken bij mijn moeder die een restaurantje runde in Middelkerke. Ik hielp al mee op jonge leeftijd.
Waar heb je het vak geleerd?
Op de hotelschool van Oostende en op 14 jarige leeftijd met leercontract in restaurant Le Grillon, ook in Oostende bij chefs Jean Delanghe en René Sanders die beiden een opleiding hadden in Hotelschool Ter Duinen in Koksijde.
Ik ben er blijven werken tot ik mijn eigen zaak in 1992 ben gestart met mijn vrouw Tineke.
Hoe omschrijf je jouw keuken?
Gastronomische keuken met seizoensproducten in een moderne stijl en vooral met producten
uit onze Noordzee. Maar ook vlees, gevogelte en wild zijn bij ons van toepassing volgens het seizoen.
Wie zijn jouw grote voorbeelden? Naar wie kijk jij op?
Willy Verdonck, mijn vroegere werkgever en zaalmeester van Le Grillon, vooral om zijn commerciële inzet en gastvrijheid naar zijn klanten toe.
Ook Mastercook Geert Van Hecke die klassieke gerechten een leuke moderne toets kan geven en dit destijds op drie sterrenniveau.
Ook Mastercook Frans Saint Germain van de gelijknamige feestzaal vanwege zijn hartelijke persoonlijkheid en kunnen koken op gastronomisch vlak voor een groot gezelschap.
Wat betekent voor jou de toetreding tot de vereniging?
Fier dat ik deel mag uitmaken van deze hechte groep chefs en met hen mijn passie kan delen voor de Belgische gastronomie. Met mijn lidmaatschap wil ik ook jonge mensen motiveren voor ons prachtige stiel!