Guy Van Cauteren

Honorary Mastercooks
Wall of Fame
chef

Guy Van Cauteren

Paul Parmentierlaan 199/33
8300 Knokke
Facebook link
Over

Guy Van Cauteren is een grote naam in de Belgische culinaire wereld. Hij groeide op in het landelijke Berlare, in Oost-Vlaanderen, als zoon van een beenhouwer. Het was naast de ouderlijke beenhouwerij dat Guy het restaurant ’t Laurierblad opende in 1979.

In de jaren 80 haalde hij daar twee Michelinsterren binnen.  Het restaurant én de man werden een begrip in de regio. In 1993 haalde hij ook brons in de Bocusewedstrijd, en sindsdien groeide zijn bekendheid. Hij schreef enkele kookboeken en was een van de eerste tv-koks, onder anderen met Herwig Van Hove in het programma "Krokant".  

HERBEKIJK hieronder hoe Guy Van Cauteren vertelt hoe hij begon en gedreven aan de slag gaat in "In de keuken", een programma van Canvas en Woestijnvis met Wim Opbrouck. 

Bron VRT news