
Pazzo
Interview
Wie zijn je Peters bij de Mastercooks?
Frank Fol
Felix Alen
Wist je altijd al dat je kok zou worden?
Mijn ouders hebben een boerderij en er wordt nog steeds zeer lekker gekookt met kwaliteitsproducten. Vandaag hebben ze alleen nog melkkoeien, maar vroeger ook varkens. Mijn moeder is slager van opleiding en ze slachtte de varkentjes voor eigen consumptie steeds zelf. Ik kreeg altijd lekkere dingen voorgeschoteld en zo is mijn liefde voor het koken ontstaan.
Waar heb je het vak geleerd?
Na mijn opleiding aan de hotelschool in Herk-de-Stad ben ik gaan werken in ‘Château Neercanne’ in Maastricht. Van chef Hans Snijders heb ik enorm veel geleerd. Ik ben er drie jaar gebleven. En dan is er natuurlijk nog William Wouters bij wie ik 20 jaar geleden in dienst kwam. Hij heeft me de kans gegeven om mee in het avontuur Pazzo te stappen. Zeker in het begin, toen ik nog geen ervaring had, heeft hij me gesteund en gestuurd.
Hoe omschrijf je jouw keuken?
Het is een pure Italiaanse keuken waar ik elementen uit de wereldkeuken aan toevoeg. Zo word ik sterk geïnspireerd door het concept van Nobu, een wereldwijde keten met meer dan 50 restaurants die een fusionkeuken brengen waarbij traditionele Japanse gerechten verrijkt worden met Peruviaanse ingrediënten. Als Mastercook wil ik garant staan voor kwaliteit en goed gastheerschap.
Wie zijn jouw grote voorbeelden? Naar wie kijk je op in het vak?
Het klinkt misschien klassiek, maar een chef als Peter Goossens blijft voor mij formidabel.
Wat betekent voor jou de toetreding tot de vereniging?
Ik vind het geweldig om toegetreden te zijn. Het is immers een bewijs van erkenning vanwege de collega’s uit de branche. Klanten kijken ook op naar de gevelplaat en het werkt ook motiverend naar het keukenpersoneel toe.