Marchmallow van radijs met citroengras. - Frank Fol

4
  • 1 bot radijzen
  • zeezout
  • stuk rood pepertje (zonder pitjes)
  • 2 takke, citroengras
  • paprikapoeder
  • geutje olijfolie
  • klein teentje look
Bereidingswijze

De radijzen ontdoen van groen, wortel en vervolgens wassen. We wassen ook enkele mooie kleine radijsblaadjes voor de azfwerking. In een kookpotje de radijzen naast elkaar plaatsen, goed kruiden met zeezout, het stukje rode peper, ook het lookteentje toevoegen alsook een geutje olijfolie. Tevens een fijngesneden tak citroengras toevoegen en tot 2 derde bevochtigen met water. Onder deksel op een zeer zacht vuurtje geduren 40 minuten garen. Nu de radijsjes uit het vocht halen, het vocht zelf door een zeefje gieten en het vocht vervolgens verder rustig laten inkoken tot de helft. Men bekomt een licht roos sapje die door de olie wat gaat binden. Dit laten we nu afkoelen.

Afwerken :
Deze bouillon gieten we terug over de radijzen. Met de 2 tak citroengras maken we prikkers van ongeveer 10 cm lang die we in elk van de radijzen prikken. De gewassen blaadjes erbij plaatsen. Eventueel afwerken met een weinig extra paprikapoeder op elk van de radijsjes.  

Culinair tips Geen moliculaire trukjes maar pure eenvoud en toch zeer vernieuwend ! Perfect als aperitief of als leuke garnituur bij een bereiding.
Energie: Radijs bevat maar 20 Kcal per 100 gr
De Ideale Wijn : Vionier of fruitig rood